Nachtlenzen

Wat zijn Nachtlenzen®?

Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Overdag kan je dan scherp zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Nachtlenzen aanmeten

Voordat je Nachtlenzen kan gaan dragen, beoordeelt onze contactlensspecialist of jouw ogen geschikt zijn voor Nachtlenzen. Helaas zijn Nachtlenzen niet voor iedereen de oplossing. Nachtlenzen corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van -4,00. Onze contactlensspecialist kan beoordelen of Nachtlenzen ook geschikt zijn voor jouw ogen.

Voor het aanmeten van Nachtlenzen maken we met behulp van een topograaf een plaatje in 3D van je ogen. Dit is belangrijk om de vorm van je ogen nauwkeurig te bepalen. Verder zal wordt ook de sterkte opmeten. Met deze gegevens worden Nachtlenzen gemaakt die precies op maakt gemaakt zijn voor jouw ogen en de correctie die jij nodig hebt.

Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen.