Onze geschiedenis

Op 11 februari 1925 startte ons familiebedrijf aan de Biltstraat in Utrecht. Het begon allemaal met een kleine optiekwinkel onder leiding van Hendrik van den Bergh, toen nog aan de Biltstraat nummer 88.

Het waren hele andere tijden. Alle brillen waren rond en van metaal; het slijpen gebeurde nog helemaal met de hand en de glazen waren nog van echt glas. Contactlenzen bestonden nog helemaal niet. De Biltstraat was toen nog een drukke doorgaande weg voor verkeer van en naar de binnenstad van Utrecht. Binnen enkele jaren groeide het bedrijf zo hard dat we verhuisden naar de winkel waar u ons nu nog vindt: op nummer 80.

Terwijl het bedrijf groeide, nam Boudewijn van den Bergh in 1962 het roer over van zijn vader Hendrik van den Bergh, die toen al 38 jaar het bedrijf had geleid. Niet alleen het bedrijf groeide, ook Utrecht maakte een groei door. Er kwamen nieuwe wijken waaronder Overvecht.  In het groot-winkelcentrum openden wij in 1969 een tweede winkel. Onze vestiging in Overvecht is alweer 48 jaar een vast gezicht in Utrecht-Noord.

De jaarwisseling van 2004 naar 2005 was tevens de overgang naar een nieuwe generatie van onze familie. Hendrik Jan van den Bergh, kleinzoon van de oprichter Hendrik van den Bergh, nam het roer over van zijn vader Boudewijn. Inmiddels zijn we hard op weg naar de 100 jaar; iets waar we heel erg trots op zijn!

Al die jaren houden wij vast aan onze principes “vakmanschap, service en kwaliteit”!