Bollé

VEILIGHEIDSBRIL EN SPATBRIL OP STERKTE

Onze ogen zijn kostbaar, maar tegelijkertijd ook kwetsbare zintuigen. Helaas vinden jaarlijks vele ongevallen plaats op de werkvloer met permanente schade aan het gezichtsvermogen als gevolg. Het is dus belangrijk en soms zelfs verplicht om een geschikte veiligheidsbril of spatbril te dragen tijdens werkzaamheden waarbij je risico loopt op oogschade. Zeker wanneer je zicht verminderd is, is het belangrijk om met de juiste correctie gevaarlijke of onhygiënische situaties te voorkomen. Daarom bieden wij veiligheidsbrillen en spatbrillen op sterkte van de beste kwaliteit die voldoen aan de aller strengste veiligheidseisen.

Gevaren voor uw ogen kunnen van verschillende aard zijn. Er kunnen tijdens werkzaamheden deeltjes rondvliegen die in uw ogen kunnen komen. Ook kan u tijdens uw werk in aanraking komen met vloeistoffen die in uw ogen kunnen komen, chemicaliën of biologisch materiaal met mogelijke virussen of bacteriën. Licht, bijvoorbeeld van de zon, is ook schadelijk voor uw ogen. Het risico wat u loopt bepaalt het soort bril wat u nodig heeft. Wij kunnen u hier uiteraard in adviseren.

Een veiligheidsbril is dus een bril die aan strenge Europese veiligheidsnormen (EN166) moet voldoen. Wij maken deze brillen niet zelf maar hebben hier voor een samenwerking met Bollé Safety. Bollé Safety is dé specialist in veiligheidsbrillen met of zonder sterkte. De Bollé monturen staan bekend om hun sportieve uiterlijk en optimale draagcomfort. Veiligheidsbrillen dienen niet alleen te beschermen van de voorzijde maar ook aan de boven-, onder- en zijkant. Je ziet dan ook vaak veiligheidsbrillen op sterkte met zogenaamde zijkapjes. Bollé Safety heeft ook monturen met geïntegreerde zijkapjes of met een sterk gebogen frame wat goed aansluit op het gezicht en zo de ogen perfect beschermd.

IS EEN VEILIGHEIDSBRIL VERPLICHT?

Het dragen van een beschermingsbril is erg belangrijk of zelfs verplicht als je je in een omgeving bevindt waar wordt gewerkt met materialen die voor projectielen kunnen zorgen die de ogen blijvend kunnen beschadigen, of bij een omgeving met schadelijke stoffen zoals bepaalde chemicaliën.

Werkgevers bepalen vaak of het voor werknemers verplicht is oogbescherming te dragen. In geval van twijfel raden wij aan u werkgever te vragen wat de regels zijn in uw situatie. Als uw werkgever een veiligheidsbril niet verplicht stelt maar u begeeft zich toch in een voor uw ogen gevaarlijke situatie is het altijd een goed idee om een veiligheidsbril aan te schaffen.

 

HOE WERKT HET?

Wij hebben een collectie pasmonturen in de winkel. Wij adviseren altijd om een oogmeting te doen. Zodat u altijd de meest recente en juiste sterkte in uw veiligheidsbril heeft. Binnen 2 weken hebben wij de speciaal voor uw gemaakte veiligheidsbril op sterkte in huis.

Maak direct online een afspraak